Масла, що застосовуються в косметології

Масла, що застосовуються в косметології Далі наведені основні масла, застосовувані в косметології в наш час.

Рицина (касторове масло).

Отримують з насіння рицини - багаторічного деревовидного рослини сімейства молочайних. Дане масло відносять до невисихаючим, воно досить стійке до окислення. Кетамін є основою різних кремів і мазей, що застосовуються в косметології при облисінні, опіках, наривах, прищах, зморшках, бородавках і болях в суглобах. У традиційній медицині здавна застосовується як проносний засіб, а також при лікуванні бронхіту, геморою, дизентерії та малярії.

Лляна олія.

Сприятливо діє на шкіру - зміцнює тканини і знімає роздратування. Застосовується також при опіках, обмороженнях і променевих ушкодженнях шкіри, оскільки має властивість прискорювати процес регенерації клітин. До складу лляної олії входять важливі для здоров`я шкіри компоненти: активні натуральні антиоксиданти, найважливіші жирні кислоти омега-3, а також вітаміни і мінерали.

Масло авокадо.

Масло зеленувато-жовтого кольору з м`яким пікантним ароматом, що нагадує запах горіха. Виходить методом холодного віджиму з висушеної м`якоті плодів авокадо і тому багато лецитином, вітамінами (А, D і Е), пальмітинової кислотою. Крім цього, містить насичені і мононенасичені жирні кислоти, може довго зберігатися.
Масло з авокадо дуже поживно. Зазвичай його змішують з іншими оліями-носіями, тому що саме по собі воно досить важке, але в шкіру проникає добре і глибоко, тому ідеально підходить для підживлення шкіри і запобігання розтяжок. Має омолоджуючий, пом`якшувальну, зволожуючу і регенерує дією при сухій, збезводненої, в`янучої шкірі. Ефективно при висипу, екземі і для заліковування ран, невеликих побутових і сонячних опіків.

Масло бурачника, або огіркової трави.

Багата ненасиченими жирними кислотами, незамінне джерело гамма-лінолевої кислоти (ГЛК). А саме ГЛК в шкірі людини запобігає запальні та алергічні процеси. Масло бурачника застосовується в косметології при сухості і старіння шкіри - для відновлення її еластичності.

Масло жожоба.

Дуже популярне в сучасній косметології засіб. Це унікальне масло. За властивостями аналогічне спермацет, не має собі рівних за хімічним складом в рослинному світі. Жожоба за своїми фізичними властивостями є більшою мірою маззю, а не маслом.
Властивості масла жожоба обумовлені входять до його складу амінокислотами і протеїном, який нагадує .коллаген - фібрилярний білок, що становить основу сполучної тканини. Цінність масла полягає в тому, що воно дуже стійке до окислення і ідеально підходить для виготовлення косметичних засобів.

Продукт має цілющі і сильними зволожуючими властивостями, легко проникає в шкіру і при використанні в якості масла для особи змішується з шкірним салом, розчиняє його і прочищає пори, будучи прекрасним засобом боротьби з вуграми.
Жожоба підходить для всіх типів шкіри. Масло можуть застосовувати люди з чутливою шкірою, особливо при сухості і зморшках, а також страждають екземою. Жожоба є хорошим зволожувачем шкіри обличчя, одночасно з цим чудово підходить для догляду за дитячою шкірою, особливо при її растрескивании.

Не менш ефективно масло при догляді за волоссям. Що міститься в ньому віск огортає, захищає і оновлює волосся, допомагає при ламких волоссі, надаючи їм природний блиск і силу.

Масло з пшеничних паростків.

Масло з пшеничних паростків є важким маслом з сильним запахом, воно багате на вітамін Еgt; що корисно для людей із сухою або зморшкуватою шкірою. Воно попереджає появу слідів розтяжок, а також добре підходить для лікування слідів від прищів, ран і опіків. Є природним природним антиоксидантом, що дозволяє використовувати його для збереження і продовження терміну дії будь-якої суміші з ефірних масел, а також масел-носіїв. В суміші масажних масел воно повинно складати 10% від загального обсягу, тобто для отримання 50 мл олії-основи додайте 5 мл олії до 45 мл мигдалевого масла. Масло зародків пшениці нерідко має рибний запах, його неприпустимо використовувати особам з алергією на пшеницю.

Масло какао.

Отримують в процесі пресування какао-бобів, які приблизно наполовину складаються з жирів. Найбагатші за своїм складом масло какао володіє прекрасними поживними, зволожуючими і пом`якшуючими властивостями. Захищає шкіру від втрати вологи, робить її м`якою і гладкою, а волосся - здоровими і блискучими.

Масло з кісточок винограду.

Найпотужніший природний антиоксидант. Пов`язує в клітинах вільні радикали і тим самим уповільнює процеси старіння шкіри. Масло з виноградних кісточок широко використовується при масажі, так як воно легке, чи не липке і зазвичай не викликає алергії. Продається навіть в продуктових магазинах, але для косметичних цілей краще всього купувати масло з виноградних кісточок високої якості в скляній пляшці.

Масло лісового горіха.

Це біологічно активна масло, яке використовується в косметології, яке здатне чудово пом`якшувати і регенерувати шкірні покриви.

Масло горіха макадаму.

Вважається найкращим маслом по здатності відновлювати епідермальний бар`єр. Містить всі чотири основних сімейства жирних кислот, що зустрічаються в шкірі людини.

Масло енотери.

Застосовується в якості поживного масла-основи в косметичних сумішах для догляду за шкірою обличчя і тіла. Це ефективне зволожуючий і пом`якшувальний масло очищає шкіру від плям, усуває роздратування, розгладжує зморшки, живить суху шкіру. Енотери допомагає зберегти м`якість і еластичність молодої шкіри і запобігає її передчасне старіння. Контролює виділення шкірного сала, підтримуючи його оптимальний рівень.
Діє заспокійливо і застосовується як тимчасовий засіб для зняття симптомів екземи та псоріазу. Використання масла енотери протягом 3-4 місяців може зменшити свербіж і знизити потребу в стероїдних кремах і препаратах, які мають неприємними побічними ефектами. при лікуванні псоріазу не рекомендується занадто тривале застосування енотери без рекомендації лікаря.

Мигдальне масло.

Багате на вітаміни, особливо корисно для сухої шкіри. Воно легке, вільно вбирається, добре змішується з іншими маслами. Може бути використано для масажу обличчя або тіла, найбільш підходить для масажу дитини.

Оливкова олія.

Надає пом`якшувальну дію на шкіру, багато мононенасичених і поліненасиченими кислотами, застосовується в складі засобів проти опіків, в тому числі сонячних. За останніми даними, оливкова олія перешкоджає виникненню раку шкіри (обробка шкірних покривів після засмаги оливковою олією істотно зменшує ризик виникнення раку шкіри). Протиракові властивості проявляються завдяки високому вмісту природних антиоксидантів, зокрема вітаміну Е.

Рисове масло.

Використовується як пом`якшувальний і влагоудерживающий компонент в косметичних засобах для шкіри, виключаючи декоративну косметику, яка застосовується навколо очей.

Соєву олію.

Рослинна жирне масло, що отримується з бобів сої, багате незамінними жирними кислотами, відновлює захисні та влагоудерживающие здатності шкіри. Завдяки наявності токоферолів і фитостеринов володіє інтенсивним регенерує дією. У косметиці широко використовується в регенеруючих і зволожуючих засобах, а також в засобах по догляду за волоссям.

Увага, тільки СЬОГОДНІ!